Kundalini Yoga

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini yoga wordt wel de moeder van de yoga genoemd, waaruit alle vormen van yoga zijn voortgekomen. Het is een actieve vorm van yoga waarbij facetten als actief bewegen, houding, strekken onder een bepaalde hoek, verschillende vormen van ademhaling, ontspanning, meditatie en mantra een rol spelen. Doel is op een verantwoorde wijze te werken naar een gezonder en flexibeler lichaam, meer rust en ontspanning en een bewuster leven vanuit je ziel en hart. De kracht van Kundalini yoga ligt in het bewust ervaren.

In de lessen werk je vanuit je eigen mogelijkheden, in eigen tempo en duur van de oefeningen. Uitgangspunt daarbij is dat ieder individu uniek is en oefent met respect voor het eigen lichaam. Door de adem te koppelen aan de beweging ondersteun en versterk je de oefening en neemt de doorstroming toe. Door je aandacht naar binnen te richten tijdens de oefeningen, word je meer bewust van je lichaam en geest. De diepe ontspanning versterkt de uitwerking van de oefeningen, brengt balans tussen in- en ontspanning en voelt als een weldadige beloning.

“The totality of all yoga is Kundalini Yoga – the yoga of awareness. This yoga is for those who want a specific course in consciousness and awareness. It demands a commitment.”

Yogi Bhajan

Wat kan yoga je onder andere brengen

– Je wordt je bewuster van je lichaam en geest
– Je voelt je energieker en soepeler
– Je let meer op je houding
– De ademhalingscapaciteit wordt groter
– Je kunt beter ontspannen

Wie heeft baat bij Kundalini Yoga

– Mensen die het tempo van bijvoorbeeld de gymles niet meer aankunnen of niet fijn vinden
– Mensen met een drukke baan
– Mensen met jonge kinderen
– Mensen die even willen ontsnappen aan de hectiek van alledag
– Mensen die ontspanningsoefeningen zoeken en deze ook thuis willen toepassen, enz

Kundalini Yoga beoefen je op de mat. Maar er is ook een variant op de stoel, waardoor iedereen met yoga kan meedoen. Klik op de vorm die jou aanspreekt voor meer informatie.

Kundalini Yoga op de Mat
Kundalini Yoga op de Stoel

Scroll Up