Yoga boek

Yoga ondersteunt in zorgen voor jezelf en de ander

Kundalini Yoga voor Self-care

Dit yogaboek is geschikt voor ieder die beter voor zichzelf wil zorgen, waaronder mensen thuis zorg verlenen of werken in de zorg, en in het algemeen mensen die zichzelf overvragen. Het biedt handvatten om meer te ontspannen, geeft meer bewustwording en ondersteunt in zorgen voor jezelf.

De yoga in dit boek is toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en lichamelijke condities. De yoga kan op de mat en op de stoel worden beoefend.

“Mediteer 1-3 minuten en je voelt je anders”

Alle leeftijden, gezondheids- en beweegcondities

De yoga in het Programma Yoga voor Self-care kan door jonge mensen maar ook door mensen op hoge leeftijd gevolgd worden. In de linkerkolom van het Werkboek vind je de beschrijving van de yoga die wordt aangeboden voor beoefening op de mat. Rechts vind je de Yoga op de Stoel variant. In de middenkolom wordt extra informatie gegeven en uitleg over aanpassing van de oefeningen. Bij elke oefening staan verschillende tijden genoemd. Voor mensen die jonger en in optimale conditie zijn gelden de volle tijden. Bij Yoga op de Stoel, gericht op mensen die ouder zijn, beperkingen kennen of gezondheids- en/of beweegcondities hebben, staan gereduceerde tijden in de juiste verhouding aangegeven.

Voor de samenstelling van het Programma en het Werkboek is informatie ingewonnen en ervaring opgedaan bij verschillende mensen die op enige manier de zorg voor anderen primair stelden. In de yogagroepen geven de daar aanwezige mantelzorgers aan dat zij enorme steun ervaren door het beoefenen van yoga. Mijn eigen ervaring als mantelzorger naast het gedurende een tiental jaren geven van yogalessen bracht inzicht in hoe ondersteunend yoga is, zeker wanneer je langdurig over je grens gaat.

Ik wens ieder met dit boek uit het Programma Yoga voor Self-care een lichter bestaan.

Heb je belangstelling voor het boek, wil je meer informatie hierover, of wil je deelnemen aan het Programma Yoga voor Self-care of Programma Yoga voor Mantelzorgers waar het boek als werkboek bij gebruikt kan worden, neem dan contact op.

Scroll Up