Workshops en Trainingen

Vanuit de themamiddag “Slapen kun je leren” van Welzijn Ouderen Borne is in 2011 de activiteit Yoga op de Stoel van start gegaan. Deze vorm van yoga geeft iedereen de mogelijkheid om mee te doen, dus ook als het niet lukt om de oefeningen op een yoga mat te doen. De lessen zijn zowel fysiek in Borne als online te volgen. Hierdoor kunnen de lessen altijd door gaan, ongeacht in welke omstandigheden we ons vinden! Daarnaast kan het zijn dat u het fijner vindt om in uw eigen omgeving yoga lessen bij te wonen, u niet in de buurt van Borne woont of graag zelf wil kiezen op welk moment u met yoga bezig bent. In de lessen staan bewegen, adem en ontspanning centraal.

Kundalini Yoga op de Stoel

Deze vorm, vanuit de Kundalini Yoga, is in principe voor iedereen geschikt die van de arts met yoga mag meedoen. Het is een actieve vorm van yoga, met elementen als bewegen, houding, verschillende vormen van ademhaling, mantra, meditatie en ontspanning. Tijdens de lessen werkt ieder vanuit eigen mogelijkheden en met respect voor eigen lichaam in passend tempo en duur.

“Ik ben soepeler in mijn bewegingen”

De kracht van Kundalini Yoga ligt in het bewust ervaren. Door adem te koppelen aan beweging worden oefeningen ondersteund en versterkt, en neemt de doorstroming toe. De op de oefening gerichte aandacht maakt je meer bewust van je lichaam en geest. De diepe ontspanning versterkt de uitwerking van de oefeningen, brengt in- en ontspanning in balans en voelt als een weldadige beloning.

“Ik merk dat ik meer rechtop ga zitten”

Deelnemers merken op dat ze makkelijker bewegen en zich meer ontspannen voelen. Ook geven ze aan dat de kwaliteit van leven verbetert. Onder andere doordat hun houding verbetert, het lukt bijvoorbeeld beter om rechtop te gaan zitten.

“Ik ben ontspannen en zelfs slaperig!”

Yoga op de Stoel online

Het is ook mogelijk op de Yoga op de Stoel lessen online te volgen. Iedere maandag kan u de lessen live bijwonen via een Zoom livestream. Daarnaast is het mogelijk om de lessen op een later moment terug te kijken, zo kan u zelf bepalen welk moment u het beste uitkomt voor de yoga les. Dit zorgt ervoor dat Yoga op de Stoel niet alleen beschikbaar is voor mensen die in de omgeving van Borne wonen, maar voor iedereen!

Wekelijkse lessen:

Donderdag: 10:30-12:00 uur

15 minuten voor aanvang is de zaal open.
Afsluitend is er een kopje thee.

Locatie

Het Klaverblad
Grotestraat 223
7622 GH Borne

Nieuwsgierig?

Zin om eens te kijken wat deze vorm van yoga u brengt?

U bent van harte uitgenodigd om aan een kennismakingsles Yoga op de Stoel deel te nemen en zelf te ervaren wat deze vorm van yoga inhoudt. Het is prettig daarbij soepele kleding te dragen. Breng een sjaal of omslagdoek mee voor de meditatie en ontspanning. Neem contact op via deze website of bel: 06-13260985

Scroll Up