Yoga op de Stoel

Vanuit een themamiddag ‘Slapen kun je leren‘ van Welzijn Ouderen Borne is in 2011 Yoga op de Stoel van start gegaan. Je kunt voor deze vorm van yoga kiezen als het niet lukt om yoga oefeningen op een mat te doen. Ook als meedoen met gymnastiek oefeningen te zwaar wordt, kan Yoga op de Stoel een passend alternatief bieden. Een reden om aan Yoga op de Stoel deel te nemen kan een verzwakte gezondheid zijn, gevorderde leeftijd maar ook stijfheid, overgewicht of een (chronische) aandoening.

“Mooi alternatief als gymnastiek te intensief is of het tempo te hoog wordt”

Yoga op de Stoel – in de zaal

De lessen, gebaseerd op Kundalini Yoga, zijn in principe voor iedereen geschikt die van de arts met yoga mag meedoen. Het is een actieve en tevens zachte vorm van yoga met elementen zoals lichaamsoefening, houding, verschillende vormen van ademhaling, mantra, meditatie en ontspanning. Tijdens de lessen werk je vanuit eigen mogelijkheden en met respect voor eigen lichaam en eigen grenzen. Het tempo en de lengte van de oefeningen zijn hierop afgestemd. Het is prettig om in de les soepele kleding te dragen. Breng een sjaal of omslagdoek mee voor de meditatie en ontspanning.

“Ik voel me soepeler en merk dat ik meer rechtop ga zitten”

De kracht van Kundalini Yoga ligt in het bewust ervaren. Door adem te koppelen aan elke beweging worden oefeningen ondersteund en versterkt, en neemt de doorstroming in het lichaam toe. De aandacht bij de oefening maakt je meer bewust van je lichaam en geest. De diepe ontspanning versterkt de uitwerking van de oefeningen, brengt in- en ontspanning in balans en voelt als een weldadige beloning. Een korte meditatie laat je een moment van stilte in jezelf ervaren.

“Ik ben ontspannen en zelfs slaperig!”

Deelnemers ervaren dat de kwaliteit van hun leven verbetert. Ze merken op dat ze gemakkelijker bewegen en dat ze zich meer ontspannen voelen. Ook geven ze aan dat de houding verbetert en ze beter rechtop zitten en lopen. Ze krijgen meer lucht omdat er letterlijk meer ruimte is om te ademen.

Yoga op de Stoel – online

Aan elke Yoga op de Stoel les kun je ook vanuit huis live deelnemen; de les wordt nl tevens online gegeven.

Je kunt ook via een Zoom livestream deelnemen aan Yoga op de Stoel lessen. Elke les wordt opgenomen, waardoor het mogelijk is om een les op eigen tijd te volgen, wanneer het bijwonen van de live les niet lukt. Daarnaast bieden deze opnames je als deelnemer van de wekelijkse lessen de mogelijkheid om lessen thuis te herhalen.

Je kunt ook kiezen voor uitsluitend toezending van de wekelijkse lessen, die je op eigen tijd(en) volgt.

Online lessen en opnames bieden het voordeel dat er niet gereisd hoeft te worden, dat de yoga in eigen huis beoefend kan worden op het moment dat het jou het beste past. De Yoga op de Stoel lessen zijn hiermee toegankelijk voor iedereen en niet slechts voor mensen uit de directe omgeving.

Ook iemand die niet mobiel is of die niet in de buurt van het yogacentrum woont kan deelnemen.

Wekelijkse les

Donderdag: 10:45-12:00 uur

15 minuten voor aanvang is de zaal open. Afsluitend is er een kopje thee.

Locatie

Het Klaverblad
Grotestraat 223
7622 GH Borne

Nieuwsgierig?

Wil je ervaren wat deze vorm van yoga jou brengt?

Je bent van harte welkom om mee te doen met een Yoga op de Stoel les en zelf te ervaren wat deze vorm van yoga inhoudt. Neem via mail contact op.

Scroll Up